Electrical Bulgaria  
Вайд Бул
Вайд Бул

Изобретиха акумулатор от минерални сплави

08.02.2012   |   Технологии
 

Учени от Масачузетс  представиха иновативна разработка на акумулатор. Разработката на професор Доналд Садоуей и неговият екип, представлява стационарна акумулаторна батерия, съдържаща гореща сплав от метал и соли. Батерията се състои от три слоя сплави, разделени помежду си, благодарение на разликата в плътността им. Най-горният слой представлява самостоятелен магнезиев анод, средният – минерален електролит  MgCl2–KCl–NaCl, а най-долният се явява катода: антимон плюс магнезий. В процеса на акумулиране на енергията, магнезиевите йони, под въздействието на електрическия ток, излизат от сплавта на катода и преминават в анода, където се присъединяват към електроните, и образуват неутрален метал. По време на разреждането на акумулатора, същият този елемент активно отдава електрони и се връщо обратно към катода (отрицателния електрод). По такъв начин се променя и дебелината на отделните слоеве на батерията.

В акумулатора в твърдо състояние са само  корпусът, токоподаващите електроди и изолаторите, което го прави по стабилен при по-високи стойности на тока и обезпечава достатъчно дълъг период на експолатация и безотказност, уверяват учените.

     
Източник: volt-m.ru; снимка: sadoway.mit.edu

Ключови думи: преносимите източници на енергия   батерии   акумулатор   научни изследвания   експеримент  

Област: бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО Беттерманн

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...