Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Парадайс Електрик Консулт проведе курс за диагностика и контрол на заземителни уредби

06.03.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Парадайс Електрик Консулт проведе технически курс за диагностика и контрол на заземителни уредби на 28 февруари в Пловдив, съобщиха за Electrical-Bugaria.com от компанията.

В курса участваха фирми, акредитирани като орган за Контрол вида „С”, фирми, изграждащи електроинсталации ниско, средно и високо напрежение и др. Събитието беше разделено на две части – теоритическа и практическа част. Бяха разгледани най-важните методи за измерване на земното съпротивление и специфичното съпротивление на почвата и бяха представени технически критерии за измерването на допирното и крачното напрежение в силови подстанции и електропроводни линии. Друга тема, анализирана в курса, бе динамичното поведение (импедансът на импулса) на заземителите, подложени на тока на мълнията.

Курсът бе открит от маг. инж. Ернесто Нориега Стефанов, управител на фирма Парадайс Електрик Консулт. Бяха представени няколко от продуктите, които предлага кампанията за контрол и измерване за заземителни уредби: високочестотен заземителен тестер TM-25 kHz – технология, създадена за измерване на импулсното съпротивление или импеданса на импулса на заземяването на стълбове на електропроводни линии и заземителни мрежи на подстанции. Бяха представени и продукти за проектиране и изграждане на заземителните уредби – подобрител за заземяване „Зевс”, който се използва за ефективно заземяване при почви с ниска проводимост, и софуерът за изчисляването на заземителни уредби TecAT Plus 5.0.

По време на курса се състоя и официално представяне на първото в България ръководство за диагностика и контрол на заземителни уредби.

     
Източник: Парадайс Електрик Консулт

Ключови думи: Парадайс Електрик Консулт   заземителни уредби   заземителни тестери   подстанции  

Област: Събития  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...