Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

АББ отбеляза първата годишнина от откриването на Раковски 2

19.06.2015   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 18 юни т.г. АББ организира пресконференция и обиколка на производствена база Раковски 2 по повод първата годишнина от откриването на втория завод на компанията в индустриалната зона на гр. Раковски в близост до Пловдив. Сред резултатите, които ръководството на АББ отчете за първата година от експлоатацията на съоръжението, са повече от 400 назначени служители, нови производствени линии и роботизация на процесите.

„Продължаваме да въвеждаме най-новия технологичен опит и да разкриваме нови работни места в страната“, заяви Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ в България.

"Над 1500 служители работят за АББ само в гр. Раковски, като броят им ще продължи да расте през цялата 2015 година. Наскоро отбелязахме назначаването на своя 2000-ен служител в България. Успяхме да удвоим броя на служителите си в рамките на три години, осигурявайки работа на значителен брой хора дори в региони с високи нива на безработица", допълниха от компанията по време на официалното събитие.

Втората производствена база на АББ в индустриална зона Раковски произвежда компоненти за оборудване ниско и средно напрежение и е четвъртият завод на АББ Груп в страната. Той е част от инвестиция на стойност 23 млн. долара, а продукцията му е насочена към ключови за компанията развиващи се пазари в Европа и Азия.

В рамките на церемонията за отбелязване на първата годишнина на съоръжението бяха обявени и наградени трима млади инженери от Техническия университет, които получават пълна стипендия за обучение от стипендиантската програма на АББ – фондация „Юрген Дорман“.

     

Ключови думи: АББ   ABB   Раковски 2   индустриална зона Раковски   АББ Груп  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...