Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Weidmueller демонстрира интелигентен конектор на Hannover Messe Preview

28.01.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

По време на Hannover Messe Preview Weidmueller направи демонстрация на интелигентен plug-in конектор, позволяващ предаване, измерване и анализиране на енергия. Специалното събитие, което се проведе на 24 януари т. г., даде възможност на присъстващите да се запознаят с най-важните тенденции, които ще бъдат отразени на предстоящото 72-о издание на водещото изложение, чието мото ще бъде "Интегрирана индустрия - индустриална интелигентност".

"Plug-in конекторите са интерфейсът между машините, контролерите и системите за обработка на данни и по този начин формират основата за функционалността, лесното използване и надеждността на технологията за автоматизация. С него отговаряме на мотото на изложението и внасяме интелигентност в производството", обясни говорителят на Weidmueller Карстен Нагел.

Демонстрацията представи практическите предимства на безконтактното предаване на данни от измервания и производствени процеси. Сред тях е например измерването на проводимост с plug-in конектора и елиминирането на допълнителни компоненти. Интелигентният конектор гарантира възможността за комбиниране на електрониката, сензорите и задействащите механизми в ограничени пространства. Освен това, интегрираният мониторинг дава представа за настоящото ниво на функционалност, така че грешките и неизправностите да могат да бъдат редуцирани в значителна степен. Всичко това оптимизира процеса на много нива, спестява разходи и ускорява производството, подчертаха от Weidmueller.

"Интегрирането на сензорни и диагностични функции отваря възможност за изцяло нови области на приложение в индустрията и прави допълнителните датчици отчасти излишни. С интелигентен plug-in конектор е възможно навременното засичане на нежелани стойности на експлоатационните параметри и неизправности за осъществяването на прогнозна поддръжка. Така времето за престой на машините намалява, а ефективността се увеличава. Plug-in конекторът позволява и бепроблемен преход между реалния и виртуалния свят – без отклонения", допълни Марк Ной, разработчик на продукти в Центъра по интелигентна свързаност на Weidmueller.

     
Източник: Вайд-Бул

Ключови думи: Вайд-Бул   Weidmueller   Hannover Messe   интелигентни конектори  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...