Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Парадайс Електрик Консулт и КИИП София проведоха семинар за мълниезащита

Парадайс Електрик Консулт и РК на КИИП София проведоха обучителен семинар на тема "Вътрешна мълниезащита: защитa от атмосферни и комутационни пренапрежения" на 15 май в София. Общо 20 електропроектанти взеха участие в събитието, което протече при засилен интерес, съобщи за Electrical-Bulagaria.com маг. инж. Ернесто Нориега Стефанов, управител на Парадайс Електрик Консулт.

По време на семинара бяха обсъдени разнообразни теми, сред които: необходимостта от предпазване на чувствителното оборудване от атмосферни и комутационни пренапрежения; разрушителното действие на атмосферните и комутационни пренапрежения; международния стандарт за вътрешна мълниезащита БДС EN 62305-4; последствията от пренапрежения; видовете преходни пренапрежения; начинът на разпространение на пренапреженията; общите критерии при избор на защитни устройства срещу пренапрежения; критериите за избор на защитно устройство срещу пренапрежения (ЗУП) за електрически мрежи и др.

Парадайс Електрик Консулт представи решения на чуждестранните си партньори - словенската фирма ISKRA ZASCITE, която произвежда защитни устройства срещу атмосферни и комутационни пренапрежения, както и нов вид защитно устройство SAFETEC, проектирано посредством комбинация от високоенергийни варистори, газоразряд, ограничител на ток и термична защита.

По време на семинара Парадайс Електрик Консулт представи и своите две печатни издания: първата книга за мълниезащита в България и ръководство за контрол и диагностика на заземителни уредби.

     
Източник: Парадайс Електрик Консулт

Ключови думи: Парадайс Електрик Консулт   Ернесто Стефанов   КИИП София   мълниезащита   пренапрежения  

Област: Събития  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Бизнес форум ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЯ 2024
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...