Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Eaton представи модул за съхранение на енергия със суперкондензатори

Eaton представи модула за съхранение на енергия със суперкондензатори XLR, осигуряващ устойчива експлоатация и дълъг срок на работа, без да е нужна поддръжка. Предназначен е за системи с чести цикли на заряд и разряд при голям ток, които работят на открито, в тежки условия или при силни вибрации и ударни натоварвания.
 
Модулите се предназначени за приложения в различни сфери като микроенергийни системи; дизелови хибридни и електрически автобуси, метрото, тролеи и влакове; хибридни енергийни системи с горивни клетки; пристанищни кранове и морско оборудване; електрокари, оборудване за тежкото машиностроене и минното дело.
 
“Модулите на основата на суперкондензатори се радват на голям интерес в редица производства на открито и в някои видове транспорт, тъй като ръководствата изобщо не гледат с добро око на големите разходи и проблемите с надеждността, свързани с акумулаторите,” посочва Джейсън Лий, ръководител разработка и производство на нова продукция в подразделението за електроника на Eaton. 
 
Суперкондензаторните модули на Eaton са проектирани така, че да издържат до 20 години, при повече от 1 млн. цикъла на заряд и разряд, като във връзка с това намаляват разходите за издръжка на цялата система за времето на пълния ѝ срок на служба. XLR е предназначен най-вече за монтаж на места, където има големи температурни разлики и силни вибрации – нещо типично за превозните средства и тежкото оборудване.
 
При суперкондензаторите не се наблюдава температурно износване поради недобро топлоотвеждане, което е обичаен проблем по отношение на надеждната работа при акумулаторите.
 
Модулите XLR се състоят от 18 отделни суперкондензаторни клетки Eaton XL60. Тези клетки осигуряват устойчива и дългосрочна експлоатация при много висок КПД. Работният температурен обхват от -40 до +65°C прави тези модули по-надеждни от много оловно-киселинни акумулатори.
 
Всеки XLR модул дава 48,6 волта и е с капацитет 166 фарада при 5 милиома съпротивление по постоянен ток. Може да се вгражда в системи, изискващи напрежение до 750 волта.
     
Източник: Eaton

Ключови думи: Eaton   суперкондензатори   XLR Supercapacitor Energy Storage Module  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...