Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ABB представи облачна платформа за мониторинг на електрически мрежи

27.04.2016   |   Технологии
 
ABB представи новата облачна платформа Ekip SmartVision, предназначена за мониторинг и анализ на енергийните разходи и натоварването на захранването чрез въздушните прекъсвачи Emax 2.
 
Ekip SmartVision се свързва с Emax 2, възползвайки се от неговите сензорни възможности. От своя страна Emax 2 осъществява контакт с устройства, инсталирани в електрическата мрежа, като други прекъсвачи, защити от електрически дъги и мултиметри. Ekip SmartVision събира всички данни в облака и предоставя информация, осигуряваща възможност за анализ и вземане на решения от потребителите, управляващи даден обект.
 
Новото решение на ABB e подходящо за малки и средни предприятия, както и за приложения в търговски сгради.
 
"ABB е първата компания, която предлага облачно базирана връзка между въздушните прекъсвачи в отделните обекти, за да подпомогнат разширено наблюдение и управление на енергийните ресурси. Това е още една стъпка напред в иновативната стратегия на ABB да интегрира Интернет на нещата, услугите и хората в устройствата, технологиите и процесите, използвани от фирмите всекидневно", сподели Тарак Мехта, президент на дивизия "Продукти за електрообзавеждане и електроснабдяване" на ABB.
 
Ekip SmartVision дава възможност за пряко наблюдение на електроенергийните ресурси дори в най-усъвършенставните електрически инсталации. Поддръжката е улеснена с помощта на автоматични сигнали, незабавен достъп до документацията от многобройни устройства и дистанционни диагностични функции. Ekip SmartVision може да се използва от смартфон, таблет или компютър.
 
SmartVision е сред акцентите в представянето на ABB на изложението Hannover Messe и ще бъде достъпен в търговската мрежа по-късно през 2016 г.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Ekip SmartVision   въздушни прекъсвачи   IoT  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...