Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ИЕЕС-БАН представи напредъка по проект ЦK "ХИТМОБИЛ"

05.07.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Учени от Института по електрохимия и енергийни системи "Академик Евгени Будовски" при Българката академия на науките (ИЕЕС-БАН) представиха напредъка по изграждането на уникална за страната и региона инфраструктура за научно-приложни изследвания в областта на зелената енергия в рамките на проект Център за компетентност "ХИТМОБИЛ".

На събитието, състояло се в края на юни в БАН, бе представена бъдещата реализация на модулите за "Индустриални изследвания" и "Експериментално развитие". Акцентите бяха първите за страната полеви лаборатории за реализиране на демонстрационни проекти в областта на водородните технологии и хибридните енергийни системи като изцяло беземисионен подход за съхранение на възобновяема енергия и чист електротранспорт.

Екипът очаква иновативните лаборатории да предизвикат силен интерес от страна на бизнеса за валидиране на авангардни технологии, което да стимулира иновациите и индустриалното въвеждане на енергийни решения с нулеви емисии и висока добавена стойност.

Реализирането на устойчивото партньорство наука – бизнес чрез ефективно сътрудничество или възлагане на целеви задачи е една от основните цели на проекта. Този аспект в работата на ЦК "ХИТМОБИЛ" бе детайлно развит в презентациите на дейностите по "Комуникации и трансфер на знания", правилата за достъп до лабораториите на Центъра и услугите, които той ще предлага за обучение и специализация на висококвалифициран технически и инженерен персонал за нуждите на индустрията.

Проектът "Център за Компетентност "ХИТМОБИЛ – Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия" се финансира по Оперативна програма "Наука и образование и интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз (ЕС) чрез Европейския фонд за регионално развитие.

     
Източник: ИЕЕС-БАН

Ключови думи: ИЕЕС-БАН   ХИТМОБИЛ   зелена енергия   центрове за компетентност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...